Coaching

Coaching

 

Coaching wordt voor verschillende doeleinden ingezet om mensen te ondersteunen, begeleiden en hun persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Enkele veelvoorkomende situaties waarin persoonlijke coaching wordt gebruikt, zijn:

  • Zelfbewustzijn vergroten, sterke punten benadrukken en zwakke punten aanpakken, leren reflecteren.
  • Leren omgaan met stress, angst of burn-out, strategieën leren om emotionele veerkracht te vergroten.
  • Verbeteren van levensstijl, stellen van gezondheidsdoelen, bevorderen van fysieke en mentale welzijn.

Het doel van coaching is om mensen te ondersteunen bij het identificeren van obstakels, het overwinnen van uitdagingen en het ontwikkelen van vaardigheden en inzichten die hen in staat stellen hun leven op een positieve en bevredigende manier te leiden. Het is de bedoeling dat de oplossingen vanuit jezelf komen. De coach helpt en begeleid je om tot deze oplossingen te komen. Dit is vele malen krachtiger dan wanneer jou de oplossingen worden aangedragen, ze komen immers van jezelf!

Door coaching krijg je meer inzicht in wie jij bent, wat je sterkere en zwakkere punten zijn, wat je wil bereiken en hoe je daar komt. Samen zul je doelen stellen en zal de coach je begeleiden in de weg daar naar toe, op die weg start je een proces van bewustwording en verandering. Wanneer je de belemmerende gedachten en overtuigingen vervangt voor positieve en opbouwende gedachten, kom je anders in het leven te staan en zul je merken dat je beter in je vel komt te zitten.

Het maakt niet uit wat je leeftijd is, of welke uitdagingen je tegenkomt, coaching kan je helpen om meer inzicht te krijgen en positieve veranderingen te bewerkstelligen om een gezondere levensstijl te ontwikkelen met meer rust, gezondheid en kracht.
De relatie met een coach is op professionele en gelijkwaardige basis en gericht op de toekomst, je hoeft dus niet te wroeten in het verleden.

Coaching is een investering in jezelf wat ervoor kan zorgen dat jij sneller jou doelen behaald en gelukkiger in het leven komt te staan.

 

Wat maakt Van Sleeuwen Hypnotherapie en Coaching uniek?

 

Persoonlijk, therapie op maat, holistisch.

Ik kijk naar wat jij nodig hebt en daar passen wij ons plan op aan.
Dit hoeft niet praktijk gebonden te zijn. Als jij bijvoorbeeld moeite hebt met een zakelijk of conflictgesprek of door angsten niet alleen naar de winkel durft dan kan ik met je mee. Niet om het probleem te ontwijken maar om het samen aan te gaan zodat jij het uiteindelijk alleen kan.
Zowel de hypnotherapie als de coaching zal ik op een holistische wijze benaderen.

Het woord ‘holisme’ komt van het Griekse woord ‘Holos’, wat betekent compleet of heel.
Bij de holistische benadering wordt ervan uitgegaan dat lichaam en geest één zijn. Lichamelijke gezondheidsproblemen kunnen een psychologische basis hebben en andersom. Ook kan het zijn dat je pijn hebt die niet meer functioneel is, maar nog wel aanwezig omdat jou hersenen dat seintje afgeven.

Laat mij jou helpen om weer in je eigen kracht te komen staan, je hoeft het niet alleen te doen!

nijmegen-coaching